JACOBS DOUWE EGBERTS PROFESSIONAL
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Jacobs Douwe Egberts Professional® Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Τα επώνυμα προϊόντα Jacobs, Douwe Egberts, LOR, La Meloise, Piazza dOro, Bravo, Maxwell House και Pickwick® και οι σχετικές υπηρεσίες και δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του παρόντος ιστοτόπου (jacobsdouweegbertsprofessional.gr) έχουν αναπτυχθεί και διατεθεί στην αγορά από την JACOBS DOUWE EGBERTS Εμπορία Καφέ GR Ε.Π.Ε. (JDE) με έδρα στην Κηφισίας 44, Μαρούσι, 151 25, Ελλάδα και τις αντίστοιχες συνδεδεμένες και θυγατρικές επιχειρήσεις της σε διαφορετικές χώρες.

Η JDE δεσμεύεται το σεβασμό και τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας και των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με τους εφαρμοστέους νόμους και τη Γενική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Στη παρούσα Πολιτική Προστασίας προσωπικών δεδομένων, αναλύουμε ποια προσωπικά στοιχεία συλλέγουμε, πώς τα συλλέγουμε, και για ποιους σκοπούς.

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι:

  • εξηγούμε λεπτομερώς τις κατηγορίες προσωπικών στοιχείων που συλλέγουμε και πώς τις συλλέγουμε,

  • δηλώνουμε με σαφήνεια για ποιους σκοπούς και σε ποια νομική βάση επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά στοιχεία,

  • προσπαθούμε να περιορίσουμε την συλλογή προσωπικών στοιχείων σε αυτά που απαιτούνται για έννομους σκοπούς μόνο,

  • πρώτα ζητάμε τη ρητή συγκατάθεσή σας στην διαχείριση των προσωπικών σας στοιχειών σε περιπτώσεις όπου απαιτείται η συγκατάθεσή σας,

  • εφαρμόζουμε κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να προστατέψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία και απαιτούμε το ίδιο από τα μέλη που επεξεργάζονται τα προσωπικά σας στοιχεία σύμφωνα με τις οδηγίες μας,

  • σεβόμαστε το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση και αντίγραφο των προσωπικών σας στοιχείων ώστε είτε να τροποποιηθούν είτε να διαγραφούν , μεταξύ άλλων δικαιωμάτων που έχετε όπως περιγράφεται περαιτέρω παρακάτω.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι διαχειριζόμαστε προσωπικά δεδομένα επίσης μέσω της χρήσης cookies και παρόμοιων τεχνολογιών. Παρακαλείστε να ανατρέξετε στην Πολιτική Cookies για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Συνιστούμε να διαβάσετε την εν λόγω Πολιτική προσεκτικά. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τροποποιήθηκε τελευταία φορά στις 28 Αυγούστου 2019.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τις πληροφορίες σας;
Η JACOBS DOUWE EGBERTS Εμπορία Καφέ GR Ε.Π.Ε. (JDE) με έδρα στην Κηφισίας 44, Monumental Plaza Building B’, Μαρούσι, 151 25, Ελλάδα , είναι υπεύθυνη για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Για ποιο λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας στοιχεία;
Όταν επιλέγετε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό σε οποιαδήποτε πλατφόρμα σχετική με τα Επώνυμα Προϊόντα μας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας με άλλο τρόπο, θα σας ζητήσουμε κάποια προσωπικά σας στοιχεία, όπως και κάποιες προαιρετικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των Επώνυμων Προϊόντων μας. Οι βασικοί σκοποί για τους οποίους χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία είναι για:

  • να επικοινωνούμε μαζί σας με προσωπικό τρόπο, όπως για παράδειγμα να απαντήσουμε σε σχόλιά σας η αιτήματα παροχής υπηρεσιών και να καταγράφουμε και να διευθετούμε παράπονα,

  • να σας ενημερώνουμε για εμπορικές εξελίξεις και προσφορές με βάση τη συμπεριφορά σας στον παρόν ιστότοπο, μέσω του ενημερωτικού newsletter,

  • να διεξάγουμε έρευνα αγοράς για να καταλάβουμε τις ανάγκες σας και να βελτιώσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα,

  • να διαχειριζόμαστε την συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς , προωθητικές ενέργειές, ενέργειες δειγματοδιανομής, έρευνες, δραστηριότητες μάρκετινγκ ή λειτουργίες του ιστότοπου,

  • να διαχειριστούμε το λογαριασμό σας για τον ιστότοπο μας.

Ποια νομικά κριτήρια ισχύουν για την επεξεργασία των στοιχείων σας;
Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο όπου έχουμε νομικό δικαίωμα για να το πράξουμε. Τα σχετικά νομικά κριτήρια για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων για τους ανωτέρω λόγους είναι:

  • Μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα (για παράδειγμα αν έχετε κάνει εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) ή έχετε κάνει αίτηση για να λάβετε κάποιο δωρεάν δείγμα),

  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για άλλα έννομα συμφέροντα που επιδιώκονται από εμάς (όπως η επεξεργασία της διεύθυνσης IP έτσι ώστε να παρεμποδίσουμε, να ανιχνεύσουμε και/ή να απαντήσουμε στην κατάχρηση του ιστότοπου μας ή/και για αποθήκευση πρόσθετων πληροφοριών ώστε να μπορέσουμε να σας αναγνωρίσουμε και να σας ταυτοποιήσουμε όταν χάσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας),

  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με μία νομική υποχρέωση (για παράδειγμα λόγω δημοσιονομικής ρύθμισης πρέπει να διατηρήσουμε ορισμένα δεδομένα πελατών).

Με ποιο τρόπο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;
Μπορείτε να μοιραστείτε τα προσωπικά σας δεδομένα μαζί μας με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα:

  • Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο όταν ζητείται η άδειά σας, βάσει συγκεκριμένων ενεργειών (π.χ. ενέργεια μάρκετινγκ σχετική με δειγματοδιανομή)

  • Με την επικοινωνία σας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών μέσω e-mail, τηλεφωνικώς, μέσω κοινωνικών δικτύων ή γραπτώς

  • Με τη συμμετοχή σας σε προωθητική ενέργεια, event, διαγωνισμό ή online forum, ή συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο ή έρευνα που σχετίζονται με τα Επώνυμα Προϊόντα μας

  • Με τη δημιουργία λογαριασμού

  • Με τη συμμετοχή σε ενέργεια σχετική με τα Jacobs® Επώνυμα Προϊόντα στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας κλικ «μου αρέσει» ή «κοινοποίηση»

  • Ζητώντας να λαμβάνετε μηνύματα στο κινητό σας/στη συσκευή σας,

  • Με τη σύνδεσή σας στα κοινωνικά δίκτυα: χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό ή να συνδεθείτε στο Facebook ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα,

  • Μπορεί να ψάχνουμε στο Internet για σχετικό και δημόσια διαθέσιμο περιεχόμενο και να το χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του, να επιλύσουμε ζητήματα καταναλωτών και να προσφέρουμε στοχευμένο μάρκετινγκ,

  • Με με τα cookies που τοποθετούνται από τη JDE ή τρίτα μέρη στον υπολογιστή ή την κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεσθε τους ιστότοπούς μας και αποδέχεστε τα cookies, για τα οποία παρέχουμε πληροφορίες στην αντίστοιχη Πολιτική των Cookies μας.

Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε
Χρησιμοποιώντας τα Επώνυμα Προϊόντα μας, αφήνετε ορισμένα δεδομένα μαζί μας ή με τους παρόχους υπηρεσιών που συνεργαζόμαστε, που μπορεί να περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες. Διατηρούμε και χρησιμοποιούμε μόνο προσωπικά στοιχεία που παρέχονται απευθείας από εσάς ή που παρέχονται σαφώς σε εμάς για σκοπούς επεξεργασίας όπως αναφέρεται παραπάνω ή όπως αναφέρθηκε όταν μας παρείχατε τα προσωπικά σας δεδομένα. Δε θα χρησιμοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα για οποιονδήποτε άλλο σκοπό εκτός εάν έχετε δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή σας. Οι ακόλουθες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων μπορούν να επεξεργαστούν από εμάς.

  • Στοιχεία επικοινωνίας (πχ όνομα και επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, νούμερο τηλεφώνου),

  • Άλλα προσωπικά στοιχεία (πχ ημερομηνία γέννησης (προαιρετικό), υπηκοότητα, γλώσσα),

  • Στοιχεία λογαριασμού (πχ όνομα χρήστη, κωδικός).

Πως μοιραζόμαστε ή μεταβιβάζουμε τα προσωπικά σας στοιχεία;
Υπάρχει περίπτωση να μοιραστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία με τρίτους παρόχους υπηρεσιών προκειμένου να εκτελέσουν συγκεκριμένες δραστηριότητες μεταποίησης για λογαριασμό μας, όπως η εκτέλεση ενός διαγωνισμού ή ενέργειες δειγματοδιανομής. Η JDE δεν θα πωλήσει, ενοικιάσει, μισθώσει ή παράσχει τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτα μέρη επιτρέποντάς τους να τα χρησιμοποιούν για δικούς τους σκοπούς. Χρησιμοποιούμε τρίτους παρόχους υπηρεσιών για φιλοξενία ιστοσελίδων - όπως για παράδειγμα διαφημιστικές εταιρείες - για τις υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων - όπως για παράδειγμα υπηρεσίες διανομής (courier) - για διαφήμιση - όπως για παράδειγμα εταιρείες μάρκετινγκ.

Συνάπτουμε «σύμφωνα επεξεργασίας δεδομένων» με όλους τους παρόχους που επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα εκ μέρους μας, ώστε να απαιτείται από αυτούς να διατηρήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα εμπιστευτικά, να εφαρμόσουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, να μας ενημερώσουν εάν παραβιάστηκε η ασφάλεια των δεδομένων σας και να τηρούν άλλες υποχρεώσεις για την προστασία του απορρήτου των δεδομένων σας.

Η JDE μερικές φορές πωλεί (μέρος) της επιχειρηματικής της δραστηριότητας σε άλλη εταιρία. Εφόσον η επιχειρηματική δραστηριότητα αφορά τα Jacobs® Επώνυμα Προϊόντα, η εν λόγω μεταβίβαση της κυριότητας δύναται να περιλαμβάνει τη μεταβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων στον νέο ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, θα διαθέσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εάν απαιτείται κάτι τέτοιο από το νόμο, εφόσον είναι απαραίτητο για την πρόληψη ή καταπολέμηση μίας απάτης, όπου απαιτείται για την επίλυση διαφορών, ή για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη επιτακτική ανάγκη, η οποία υπό τις συνθήκες αυτές πρέπει να υπερτερεί των συμφερόντων της ιδιωτικότητάς σας, όπως είναι η ασφάλεια της επιχείρησής μας και η ασφάλεια του προσωπικού μας.

Μπορούμε να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, μεταξύ των θυγατρικών εταιρειών της JDE, βάση της αρχής των Δεσμευτικών Εταιρικών Κανόνων που έχουν καταχωρηθεί με την ολλανδική αρχή προστασίας δεδομένων. Μοιραζόμαστε, επίσης, προσωπικές πληροφορίες με τρίτους παρόχους, όπως για παράδειγμα διαφημιστικές εταιρείες που εμπλέκονται σε ενέργειες δειγματοδιανομής, προωθητικές ενέργειες, διαγωνισμούς, κλπ.

Εμπορικές επικοινωνίες
Θα θέλαμε να σας στέλνουμε πληροφορίες για τα Επώνυμα Προϊόντα μας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν μέσω π.χ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ταχυδρομείου ή άλλων διαύλων επικοινωνίας, ωστόσο θα πράξουμε κάτι τέτοιο μόνο αν συναινέσετε ρητά να λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνία από εμάς.

Θα έχετε πάντα τη δυνατότητα να διαγραφείτε από οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία από τη JDE σε σχέση με τα Επώνυμα Προϊόντα μας, είτε κάνοντας κλικ στην επιλογή διαγραφής στο υποσέλιδο των e-mails μας, είτε αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας ώστε να αλλάξετε τις προτιμήσεις επικοινωνίας.

Πως προστατεύουμε τα δεδομένα σας;
Προστατεύουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες με μια ποικιλία μέτρων ασφαλείας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση εντύπων ασφαλείας, κρυπτογράφηση δεδομένων, και τον περιορισμό της πρόσβασης στα προσωπικά σας στοιχεία.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα προσωπικά σας στοιχεία;
Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται δε θα κρατούνται περισσότερο από όσο χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουν τους σκοπούς, όπως περιγράφονται στην παρούσα πολιτική απορρήτου, εκτός εάν μια μεγαλύτερη περίοδος διατήρησης απαιτείται και δικαιολογείται ή επιτρέπεται από το νόμο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα:

- Ο λογαριασμός σας. Προσωπικές πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό σας (όπως όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης και όλες τις άλλες προσωπικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο λογαριασμό σας) θα διατηρηθούν μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσετε να διαγράψετε το λογαριασμό σας και μέχρι τρεις μήνες μετά.

- Όταν επικοινωνείτε μαζί μας. Αν αποφασίσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα διατηρήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες που θα λάβουμε για όσο διάστημα απαιτείται προκειμένου να χειριστούμε το αίτημά σας και μέχρι τρεις μήνες μετά.

- Η συνδρομή σας στην εμπορική μας αλληλογραφία. Αν έχετε εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο μας ή σε άλλες μορφές της εμπορικής μας επικοινωνίας, όλα τα προσωπικά στοιχεία, τα οποία επεξεργαζόμαστε για τον σκοπό αυτό, όπως για παράδειγμα το όνομα και η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), θα διατηρηθούν μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσετε να καταργήσετε την εγγραφή σας. Αν καταργήσετε την εγγραφή σας, ενδέχεται να διατηρηθεί η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) και να προστεθεί σε έναν νέο κατάλογο, όπου εμπεριέχονται όσοι έχουν διαγραφεί. Σε αυτή τη περίπτωση, τα δεδομένα αυτά θα διατηρούνται για τρεις μήνες μετά τη διαγραφή, αποκλειστικά για τους προαναφερθέντες σκοπούς, που αποδεικνύουν πως δεν θέλετε να λαμβάνετε εμπορικές μας επικοινωνίες.

- Εάν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς, ενέργειες δειγματοδιανομής, έρευνες και δοκιμές προϊόντων. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες που ενδέχεται να υποβληθούν σε επεξεργασία κατά τη διάρκεια διαγωνισμών, ενεργειών δειγματοδιανομής, ερευνών και από τη συμμετοχή σας σε δοκιμή προϊόντων θα διατηρούνται για καθορισμένο χρονικό διάστημα, βάση των αναγκών της εκάστοτε δραστηριότητας.

Μεταφορά Δεδομένων
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι επιχειρηματικές μονάδες που είναι υπεύθυνες για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ των Επώνυμων Προϊόντων μας όπως παρουσιάζονται σε αυτό τον ιστότοπο, είναι μέρος των εταιριών της JDE σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνεπώς τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να μεταβιβαστούν εντός του ομίλου των εταιριών της JDE. Επιπλέον, το σύστημα της JDE φιλοξενείται από πάροχο υπηρεσιών που βρίσκεται στην Ολλανδία.

Αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε Cloud
Ενδέχεται να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε cloud (υπολογιστικό σύννεφο). Ως αποτέλεσμα, τα προσωπικά σας στοιχεία μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία από έναν πάροχο υπηρεσιών cloud εκ μέρους μας και να αποθηκεύονται σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Έχουμε συνάψει συμφωνία με τέτοιους παρόχους υπηρεσιών cloud και έχουμε λάβει τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών και για να διασφαλίσουμε ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παιδιά
Δεν απευθυνόμαστε σε παιδιά κάτω των 16 ετών.

Τα δικαιώματά σας
Κάθε εμπορική επικοινωνία που λαμβάνετε παρέχει τη δυνατότητα να διαγραφείτε από την παραλαβή περαιτέρω εμπορικών επικοινωνιών (δηλ. να αντιταχθείτε στη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών). Θα προσπαθήσουμε να συμμορφωθούμε με την κατάργηση της εγγραφής σας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι εάν καταργήσετε την εγγραφή σας από εμπορικές επικοινωνίες, ενδέχεται να συνεχίσουμε να σας στέλνουμε σημαντικά διαχειριστικά μηνύματα από τα οποία δεν μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να αναθεωρήσετε, να διορθώσετε, να ενημερώσετε, να αποκρύψετε , να περιορίσετε ή να διαγράψετε προσωπικές πληροφορίες που μας δώσατε στο παρελθόν ή να ζητήσετε ηλεκτρονικό αντίγραφο των προσωπικών σας πληροφοριών για σκοπούς μετάδοσης σε άλλη εταιρεία (στο βαθμό που αυτό το δικαίωμα για τη φορητότητα δεδομένων σας παρέχεται από την ισχύουσα νομοθεσία), επικοινωνώντας με το Τμήμα Μάρκετινγκ της JDE στο info.bravo@JDEcoffee.com αναφέροντας το όνομα σας (την εταιρία σας) και τη διεύθυνση σας. Θα απαντήσουμε στο αίτημά σας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο αίτημά σας, παρακαλούμε διευκρινίστε ποιες προσωπικές πληροφορίες θέλετε να αλλάξουν, αν θέλετε να αποκρύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία από τη βάση δεδομένων μας. Για την προστασία σας, μπορούμε να εφαρμόσουμε μόνο αιτήματα σχετικά με τα προσωπικά στοιχεία που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε για να μας στείλετε το αίτημά σας και ενδέχεται να χρειαστεί να επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας πριν εκτελέσουμε το αίτημά σας. Θα προσπαθήσουμε να συμμορφωθούμε με το αίτημά σας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσουμε ορισμένες πληροφορίες για λόγους αρχειοθέτησης ή/ και προκειμένου να ολοκληρώσουμε συναλλαγές που ξεκινήσατε πριν ζητήσετε αλλαγή ή διαγραφή (π.χ. όταν συμμετέχετε σε ένα διαγωνισμό, ίσως να μην μπορείτε να αλλάξετε ή να διαγράψετε τα προσωπικά στοιχεία που παρέχονται παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση αυτής της ενέργειας).

Σκοπός των αρχών προστασίας δεδομένων
Αν έχετε οποιαδήποτε καταγγελία σχετικά με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία, είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να σας βοηθήσουμε. Παρόλα αυτά, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε οποιαδήποτε εποπτική αρχή του κράτους-μέλους όπου κατοικείτε. Μια λίστα των αρχών προστασίας δεδομένων είναι διαθέσιμη εδώ.

Τρόποι επικοινωνίας
Παρακαλείστε να μας στείλετε τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας σχετικά με το προσωπικό απόρρητο στο privacy@jdecoffee.com. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από τους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

JDE ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΦΕ GR Ε.Π.Ε.

Διεύθυνση: Κηφισίας 44 Monumental Plaza Κτίριο Β’, 15125, Μαρούσι

Τηλ.: +30 2111056800

Εμπορικό Επιμελητήριο: 134270101000

Data Protection Officer: First Privacy GmbH, Konsul-Smidt-Str. 88, 28217 Bremen, Germany, Commercial Register Bremen HRB 29225 HB

www.first-privacy.com

privacy@jdecoffee.com,

office@first-privacy.com

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES ΤΗΣ JACOBS DOUWE EGBERTS

Αντικείμενο
Η JACOBS DOUWE EGBERTS B.V., συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων και των θυγατρικών της επιχειρήσεων («JDE»), έχει ως στόχο να κάνει την online εμπειρία σας και την αλληλεπίδρασή σας με τους ιστότοπούς μας όσο το δυνατόν πιο ενημερωτική, συγκεκριμένη και υποστηρικτική. Ένας τρόπος για να το επιτύχει αυτό είναι να χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνικές οι οποίες αποθηκεύουν πληροφορίες που αφορούν την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας μέσω του υπολογιστή σας. Αισθανόμαστε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους cookies χρησιμοποιεί ο ιστότοπός μας και για ποιους σκοπούς. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη φιλικότητα του ιστότοπου προς το χρήστη. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπό μας ή μέσω αυτού και τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται. Το παρόν είναι μια δήλωση περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και χρήσης των cookies, και όχι σύμβαση ή συμφωνία.

Τι είναι τα cookies?
Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο δεδομένων που αποθηκεύεται από το πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας όταν επισκέπτεσθε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Το cookie δεν περιέχει ούτε συλλέγει πληροφορίες μεμονωμένα αλλά όταν διαβάζεται από κάποιον διακομιστή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης διαδικτύου μπορεί να δώσει πληροφορίες για να παράσχει μια πιο φιλική στο χρήστη υπηρεσία όπως είναι η ανίχνευση σφαλμάτων. Δε διατηρούμε τα cookies για περισσότερο χρόνο από ότι είναι απαραίτητο.

Η πλήρης χρήση του ιστότοπού μας απαιτεί την εγκατάσταση cookies. Ακόμη κι αν δεν επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε τα cookies, θα μπορείτε ακόμη να περιηγηθείτε στον ιστότοπο. Ωστόσο, ορισμένα χαρακτηριστικά του ιστότοπου μπορεί να έχουν περιοριστεί.

Η παρούσα ενημέρωση αποτελεί μέρος της προσπάθειάς μας να συμμορφωθούμε με την πρόσφατη νομοθεσία και να διασφαλίσουμε το ότι είμαστε ανοιχτοί, ειλικρινείς και ξεκάθαροι αναφορικά με τα cookies και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Παρακαλείστε να ανατρέξετε στην JACOBS DOUWE EGBERTS PROFESSIONAL Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies?
Ενδέχεται να παρατηρήσετε την παρουσία διαφορετικών τύπων cookies που δημιουργήθηκαν κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιούμε τέσσερις τύπους cookies:

  • Cookies λειτουργικότητας,

  • Cookies ανάλυσης,

  • Cookies διαφήμισης,

  • Cookies κοινωνικής δικτύωσης.

Cookies Λειτουργικότητας
Τα cookies αυτά είναι απαραίτητα γιατί επιτρέπουν την πλοήγηση στον ιστότοπο/ιστότοπους της JDE καθώς και τη χρήση λειτουργιών του ιστότοπου, όπως την πρόσβαση σε προστατευμένες περιοχές αυτού. Χωρίς τα cookies αυτά, τέτοιου είδους λειτουργίες, όπως το καλάθι αγορών και η ηλεκτρονική πληρωμή δεν είναι δυνατές. Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τα εν λόγω cookies για:

  • Την ταυτοποίηση των χρηστών με στόχο την ασφαλή σύνδεση,

  • Την απομνημόνευση των προϊόντων που τοποθετείτε στο καλάθι αγορών σας κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρονικής αγοράς,

  • Την απομνημόνευση πληροφοριών που συμπληρώνετε σε διάφορες σελίδες κατά την πληρωμή ή παραγγελία ώστε να μην είναι απαραίτητο να συμπληρώνετε διαρκώς όλα τα στοιχεία σας,

  • Τη μεταφορά πληροφοριών από τη μια σελίδα στην επόμενη, όταν για παράδειγμα συμπληρώνετε μια μεγάλη έρευνα ή όταν χρειάζεται να συμπληρώσετε μεγάλο αριθμό στοιχείων για μια ηλεκτρονική παραγγελία,

  • Την αποθήκευση προτιμήσεων όπως γλώσσα, τοποθεσία, αριθμό αποτελεσμάτων αναζήτησης που θα εμφανίζονται κτλ,

  • Την αποθήκευση ρυθμίσεων για βέλτιστη προβολή βίντεο, όπως το μέγεθος του buffer και τα στοιχεία ανάλυσης της οθόνης σας,

  • Την ανάγνωση των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο ώστε ο ιστότοπός μας να εμφανίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην οθόνη σας,

  • Τον εντοπισμό της κακής χρήσης του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας, καταγράφοντας για παράδειγμα πολλαπλές και επαναλαμβανόμες αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης,

  • Την ομοιόμορφη φόρτωση του ιστότοπου ώστε να παραμένει προσβάσιμος,

  • Τη δυνατότητα αποθήκευσης των στοιχείων σύνδεσης ώστε να μη χρειάζεται να τα καταχωρείτε κάθε φορά,

  • Να μπορούν να πραγματοποιηθούν κάποιες αντιδράσεις στην ιστοσελίδα μας.

Cookies ανάλυσης
Τα cookies αυτά συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά πλοήγησης των επισκεπτών στους ιστότοπούς μας, όπως ποιες σελίδες γίνονται αντικείμενο συχνών επισκέψεων και αν οι επισκέπτες λαμβάνουν μηνύματα σφάλματος. Μέσω αυτού είμαστε σε θέση να κάνουμε τη δομή, την πλοήγηση και το περιεχόμενο του ιστότοπου όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς τον χρήστη. Δε συνδέουμε τις στατιστικές και άλλα στοιχεία αναφορών με μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα.

Χρησιμοποιούμε τα εν λόγω cookies για:

  • Την καταγραφή του αριθμού των επισκεπτών στις ιστοσελίδες μας

  • Την καταγραφή της χρονικής διάρκειας κάθε επίσκεψης στις ιστοσελίδες μας,

  • Τον προσδιορισμό της αλληλουχίας/σειράς με την οποία κάθε χρήστης, επισκέπτεται τις διάφορες σελίδες στον ιστότοπό μας,

  • Την αξιολόγηση των σημείων του ιστότοπου που χρειάζονται βελτίωση,

  • Τη βελτιστοποίηση του ιστότοπου.

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε λογισμικό όπως το Google Analytics προκειμένου να αναλύσουμε τη χρήση των σελίδων, τις αλληλεπιδράσεις των σελίδων και τις διαδρομές που ακολουθούνται μέσω των ιστότοπών μας. Αυτά είναι γνωστά ως «website metrics» ή «analytics».

Το Google Analytics είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία ανάλυσης που προσφέρεται από τη Google Inc. (Google). Το Google Analytics χρησιμοποιεί cookies για να αναλύει τη χρήση του ιστότοπου από τους Χρήστες. Η Google χρησιμοποιεί συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία προκειμένου να δώσει στη JDE μια εικόνα για τον τρόπο που οι Χρήστες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολλανδικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων, καταστήσαμε το Google Analytics πιο φιλικό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσω:

  • Διασφάλισης μιας «Σύμβασης Επεξεργασίας» με τη Google,

  • Ενεργοποίησης της ανωνυμίας των διευθύνσεων IP του Google Analytics,

  • Διασφάλισης της μη μεταφοράς δεδομένων στη Google.

Η Google δύναται να παράσχει τέτοιου είδους στοιχεία σε τρίτα μέρη μόνο αν υποχρεωθεί από το νόμο ή εφόσον τρίτα μέρη επεξεργάζονται συγκεκριμένα στοιχεία για λογαριασμό της Google.

Cookies διαφήμισης
Στόχος μας είναι να παράσχουμε στους επισκέπτες του ιστότοπού μας πληροφορίες που να τους αφορούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν περισσότερο σε κάθε επισκέπτη μας. Αυτό γίνεται όχι μόνο μέσω του περιεχομένου του ιστότοπού μας αλλά και μέσω των προβαλλόμενων διαφημίσεων.

Προκειμένου να φέρουμε εις πέρας αυτές τις προσαρμογές προσπαθούμε να αποκτήσουμε μια εικόνα των πιθανών ενδιαφερόντων σας βάσει των ιστότοπων της JDE που επισκέπτεσθε ώστε να δημιουργήσουμε ένα τμηματοποιημένο προφίλ. Βάσει αυτών των ενδιαφερόντων θα μπορούμε να προσαρμόσουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις του ιστότοπού μας για διάφορες ομάδες πελατών.

Χρησιμοποιούμε τα εν λόγω cookies για:

  • την καταγραφή των διαφημίσεων που έχουν ήδη προβληθεί ώστε να μη βλέπετε συνέχεια τις ίδιες

  • την καταγραφή του αριθμού των επισκεπτών που κάνουν κλικ στη διαφήμιση

  • την καταγραφή του αριθμού των παραγγελιών που διενεργούνται μέσω της διαφήμισης

  • την καταγραφή από τους ιστότοπους της επίσκεψής σας και ως εκ τούτου την αξιολόγηση των ενδιαφερόντων σας

  • τον έλεγχο σχετικά με το αν κάνατε κλικ σε μια διαφήμιση

  • πληροφορίες για την πλοηγητική συμπεριφορά που θα μεταβιβαστούν σε άλλους ιστότοπους

  • τη χρήση υπηρεσιών τρίτων για προβολή διαφημίσεων

  • την προβολή πιο ενδιαφερουσών διαφημίσεων βάσει της χρήσης σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Ακόμα κι αν απενεργοποιήσετε τα cookies, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι θα προβάλλονται διαφημίσεις στον ιστότοπό μας, ωστόσο οι διαφημίσεις αυτές δε θα σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας. Οι διαφημίσεις ενδέχεται για παράδειγμα να τροποποιούνται αναλόγως με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Μπορείτε να συγκρίνετε αυτού του τύπου τις διαδικτυακές διαφημίσεις με τις διαφημίσεις στην τηλεόραση. Αν για παράδειγμα παρακολουθείτε μια εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση θα προβάλλονται συχνά διαφημίσεις για προϊόντα μαγειρικής κατά τα διαλείμματα της εκπομπής.

Τρίτα μέρη που τοποθετούν cookies μέσω του ιστότοπού μας ενδέχεται να προσπαθήσουν τα μάθουν τα ενδιαφέροντά σας κατά τον ίδιο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση οι πληροφορίες που σχετίζονται με την παρούσα επίσκεψή σας ενδέχεται να συνδυαστούν με πληροφορίες που αποκτήθηκαν μέσω επισκέψεών σας σε άλλους ιστότοπους.

Cookies Social Media
Τα άρθρα, οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπετε στον ιστότοπό μας μπορούν να κοινοποιηθούν και να γίνουν αρεστά μέσω των social media μέσω κουμπιών. Τα cookies των κοινωνικών δικτύων χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν δυνατή τη λειτουργία αυτών των κουμπιών ούτως ώστε να αναγνωρίζουν πότε επιθυμείτε να μοιραστείτε ένα άρθρο ή βίντεο.

Τα cookies αυτού του είδους δίνουν τη δυνατότητα:

  • στους συνδεδεμένους χρήστες των επιλεγμένων κοινωνικών δικτύων να μοιραστούν και να κάνουν κλικ «μου αρέσει» σε συγκεκριμένο περιεχόμενο απευθείας από τον ιστότοπό μας.

Τα κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται επίσης να συλλέξουν τα προσωπικά σας στοιχεία για δικούς τους σκοπούς. Η JDE δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που τίθενται από τα κοινωνικά δίκτυα και τις πιθανές πληροφορίες που συγκεντρώνουν, παρακαλείστε να ανατρέξετε στη δήλωση περί απορρήτου που προβλέπεται από τα εκάστοτε κοινωνικά δίκτυα. Παρακάτω απαριθμούνται οι δηλώσεις περί απορρήτου των κυριότερων καναλιών Κοινωνικής Δικτύωσης που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τη JDE:

Facebook (https://www.facebook.com/about/privacy)

Google+ (https://policies.google.com/privacy?hl=gb)

Twitter (https://twitter.com/en/privacy)

Pinterest (https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy)

YouTube (https://policies.google.com/privacy?hl=gb)

Οι επιλογές σας
Η JDE τοποθετεί cookies λειτουργικότητας και ανάλυσης όταν εξερευνείτε τον ιστότοπό μας. Μόνον εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, η JDE τοποθετεί cookies που δεν είναι απαραίτητα για την παροχή άλλων λειτουργιών του ιστότοπου (cookies Διαφήμισης και Κοινωνικών Δικτύων).

Πώς μπορείτε να ελέγξετε τα cookies
Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να ελέγξετε ή/και να διαγράψετε τα cookies – για λεπτομέρειες, επισκεφθείτε το aboutcookies.org. Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που έχουν αποθηκευθεί στον υπολογιστή σας και μπορείτε να ρυθμίσετε τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο ώστε να αποτρέπουν την αποθήκευσή τους. Αν το κάνετε αυτό ωστόσο ενδεχομένως να χρειάζεται να προσαρμόζετε χειροκίνητα μερικές προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεσθε έναν ιστότοπο και ορισμένες υπηρεσίες και λειτουργίες ενδέχεται να μη λειτουργούν.

Αλλαγές στην Πολιτική
Ενδέχεται να αλλάξουμε την παρούσα Πολιτική Cookies της JDE από καιρού εις καιρόν. Για το λόγο αυτό σας ενθαρρύνουμε να ανατρέχετε τακτικά στην παρούσα πολιτική. Η τελευταία τροποποίηση της παρούσας πολιτικής πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2016.

Ερωτήσεις και σχόλια
Παρακαλείστε να μας στείλετε τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας σχετικά με τα cookies ή την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο privacy@jdecoffee.com.