Ροφήματα καφέ

Οι Έλληνες αγαπούν τον καφέ – όχι μόνο λόγω της σημαντικής τόνωσης που τους προσφέρει η καφεΐνη, αλλά γιατί αποτελεί μία αναπόσπαστη εμπειρία στην καθημερινότητά τους. Ανακαλύψτε τα διαφορετικά είδη καφέ αλλά και πως να παρασκευάσετε το ιδανικό φλυτζάνι!

Espresso

Ο ιταλικός όρος espresso προέρχεται από το ρήμα esprimere, το οποίο σημαίνει αφαιρώ υπό πίεση. Αν και το μέγεθος του φλυτζανιού είναι μικρό, η γεύση του είναι ιδιαίτερα έντονη. Πρόκειται για μία μικρή ποσότητα συμπιεσμένου καφέ υπό πίεση που παρασκευάζεται όταν ζεστό νερό διαπερνά αλεσμένο καφέ, με αποτέλεσμα να παραλαμβάνουμε ένα δυνατό, έντονο και γεμάτο φλυτζάνι καφέ. Ανακαλύψτε τα χαρμάνια μας.

Cappucino

Ο καπουτσίνο είναι ένα ρόφημα ιταλικής προέλευσης που αποτελείται από 30ml καφέ espresso και 120ml αφρόγαλα. Η παρασκευή ξεκινάει πρώτα με την εκχύλιση μονής δόσης espresso και στη συνέχεια προστίθεται το αφρόγαλα με την απαραίτητη δεξιοτεχνία.

Latte

Μία δόση espresso και ίσα μέρη από ζεστό γάλα και αφρόγαλα, αποτελούν τη μαγική συνταγή για την παρασκευή του latte coffee. Το αποτέλεσμα στο φλυτζάνι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε γάλα είναι πιο κρεμώδες με μία ντελικάτη και γεμάτη γεύση.

Flat White

Ο flat white, που ξεκίνησε από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας κάπου στα μέσα στης δεκαετίας του ’80, παρασκευάζεται από μία διπλή δόση espresso ristretto και ελάχιστα διογκωμένο αφρόγαλα. Η βασική διαφορά με τον cappuccino και τον latte είναι ότι η ανάμειξη του καφέ με το αφρόγαλα γίνεται από την αρχή της παρασκευής. Επιπλέον, η υψηλότερη περιεκτικότητά του σε καφέ και το βελούδινο και συμπαγές αφρόγαλα επιτρέπουν στον espresso να κυριαρχεί γευστικά στο φλυτζάνι, ενώ το γάλα λειτουργεί υποστηρικτικά.

Freddo Espresso

Η κρύα εκδοχή του espresso αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή των Ελλήνων καταναλωτών σήμερα και ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του τέλειου freddo espresso. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται ένα διπλό espresso, στο οποίο προστίθεται η επιθυμητή ζάχαρη. Στη συνέχεια, προστίθενται 45g πάγου και πραγματοποιείται ανάδευση στον ηλεκτικό ταχειαναδευτήρα. Το σερβίρισμα γίνεται σε ποτήρι 250ml, όπου έχουν τοποθετηθεί 90g πάγου.

Freddo Cappuccino

Από τις κρύες συνταγές φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο freddo cappuccino, ο οποίος απαιτεί μία παραπάνω δεξιοτεχνία στην παρασκευή του. Μετά τα βήματα παρασκευής του freddo espresso, προστίθενται 100ml κρύου αφρογάλακτος. Για την παρασκευή του κρύου αφρογάλακτος, διογκώνουμε το γάλα, που βρίσκεται σε θερμοκρασία ψυγείου, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό ταχειαναδευτήρα. Στόχος μας η δημιουργία μίας κρεμώδους, ελαστικής υφής, χωρίς φυσαλίδες.